Naslovnica VIJESTI INFO NK “OZREN” U PROŠLOJ GODINI ZABILJEŽIO HISTORIJSKE POMAKE

NK “OZREN” U PROŠLOJ GODINI ZABILJEŽIO HISTORIJSKE POMAKE

217

Za NK “Ozren”  prošla godina  je godina sa historijskim napretkom u svim segmentima. Pandemija koronavirusa nije spriječila namjeru uprave kluba da teren, klupske prostorije i uslove igračima poboljša. Današnji izgled stadiona to potvrđuje.  Uz podršku i  ulaganje  Općine Vogošća, rekonstruiran je  i saniran stadion, klub ima daleko  bolje uslove za rad i nastupe u domaćem takmičenju, a svi koji  dolaze u Semizovac imaju jednu sasvim drugačiju sliku od one koje bila prije početka svih  radova.

Tu se nije stalo, nastavljene su aktivnosti na nabavci opreme igračima u kojoj će  nastupati u ovoj  sezoni. Sa svim ovim uprava kluba je pokazala  spremnost i entuzijazam da sami iniciraju i pokrenu projekte, odgovornost  u radu sa mladima i rezultati nisu izostali. Već u maju bi trebali nastupiti na jednom međunarodnom turniru, naravno ako to dozvole epidemiološke prilike.

Inače, ovaj jedan od najstarijih bosanskohercegovačkih klubova osnovan je davne 1923. godine. Ubrzo, po osnivanju, postao je mjesto okupljanja brojnih generacija, kojima je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu.