Naslovnica VIJESTI INFO NK “OZREN” SA ŠKOLOM FUDBALA RADI NA OMASOVLJENJU OVOG SPORTA

NK “OZREN” SA ŠKOLOM FUDBALA RADI NA OMASOVLJENJU OVOG SPORTA

79

Nogometni klub Ozren pokrenuo je školu fudbala sa ciljem da okupi što veći broj djece koja žele trenirati fudbal. Ovo je prilika za roditelje da uključe svoju djecu kako bi  sticali  naviku za sportskim aktivnostima i bavljenjem sportom, a samim tim i zdravim životom.

Fudbalski trening za djecu razlikuje se po mnogo čemu od treninga odraslih. Trening djece ima sasvim druge ciljeve i sadržaje koji moraju biti prilagođeni njihovim mogućnostima, potrebama i interesima. Primarni cilj je da djeca zavole fudbal, stvaranju osnove za bavljenje sportom kroz život kako bi imali pozitivan i zdrav razvoj.

Uprava kluba nastoji stvoriti sve potrebne preduslove za trenažni proces najmlađih i njihovih starijih kolega. Na stadionu se uskoro očekuje početak radova na rekonstrukciji kako bi se poboljšali sigurnosni aspekti, tribine i svlačionice bile u funkciji, a fudbal vratio u Semizovac.

NK Ozren iz Semizovca osnovan je 1923. godine i od tada do danas kroz omladinske pogone prošle su stotine fudbalera, od kojih su  neki svoje karijere nastavili u redovima drugih klubova. Ovi dječaci također sanjaju da jednog dana tresu mreže premijerligaških klubova i igraju poput svjetskih nogometnih asova.

Škola fudbala FK Ozren je počela sa radom početkom oktobra, a upis je i dalje moguć. Roditelji kojima je to potrebno dodatne informacije mogu dobiti u upravi kluba ili kod trenera koji rade sa mlađim selekcijama.