Naslovnica VIJESTI INFO NIHAD MUJAKIĆ: SANJAM SVOJE DJEČAČKE SNOVE

NIHAD MUJAKIĆ: SANJAM SVOJE DJEČAČKE SNOVE

106

Doskorašnji stoper  FK “Sarajevo” Nihad Mujakić za šest dana, dvadesetog  juna ima svoj prvi trening u Belgijskom Kortrijku sa kojim je kompletirao transfer početkom ove godine, a koji je Sarajevu donio obeštećenje od 1,1 milion eura.  Ovaj 21-ogodišnji Vogošćanin, vanserijski je fudbalski talent,  svojom igrom  i ostavljajući srce na terenu, zaslužio je i poziv u U21 reprezentaciju BiH.  Protekla sezona bila je izuzetno uspješna. Osim duple krune koju je osvojio sa klubom, dobio je i niz drugih priznanja i nagrada, među kojima su nagrade „Najbolji mladi igrač PL“, nagrada „Ismir Pintol“, uvršten je u „11 kristalnih“, nagrađen priznanjem Općine Vogošća za „Najboljeg seniorskog sportistu Vogošće“  i tako redom.  Spada u rijetke ljude koji žive svoje dječačke snove, ali za njega također vrijedi krilatica „slava i novac ga nisu iskvarili“. Njegovo ime zlatnim slovima je upisano u historiju FK „Sarajevo“.

U razgovoru za TV Vogošća skromno kaže:  „Život mi se promijenio u kratkom roku za 360 stepeni, neobično je, nestvarno, ali u redu je, navikavam se. Utakmica protiv Zvijezde bila je oproštajna, sa pomiješanim emocijama. Oprostio sam se od voljenog kluba, grada i zbog toga mi je bilo žao,  ali i sretan sam jer idem dalje… Sarajevo će uvijek biti moja ljubav“.

Ugovor sa Kortrijkom vrijedi do 2023. godine. Uvjereni smo da će Belgijanci ime Nihada Mujakića skandirati sa tribina na utakmicama koje će im pružiti nas Niho i da će poput naših drugih internacionalaca biti ljubimac navijača Kortrijka. Od srca mu želimo svaku sreću, uvjereni da ćemo ga jednog dana gledati u Ligi petice, jer ovaj mladić ima šta dati fudbalskom svijetu.