Naslovnica VIJESTI INFO NEDIM HODŽIĆ NAJMLAĐI POBJEDNIK NA 18. MEĐUNARODNOM MEMORIJALNOM BOKSERSKOM TURNIRU “MUSTAFA HAJRULAHOVIĆ...

NEDIM HODŽIĆ NAJMLAĐI POBJEDNIK NA 18. MEĐUNARODNOM MEMORIJALNOM BOKSERSKOM TURNIRU “MUSTAFA HAJRULAHOVIĆ TALIJAN”

499

Danas je u Domu mladih KSC Skenderija održan 18. Međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović Talijan”. Ovaj sportski događaj čiji je organizator BK “Zlatni ljiljani”, čiji je i predsjednik bio rahmetli Talijan, ima za cilj da evocira uspomene i trajno podsjeća na heroja odbrane grada Sarajeva.
Prethodno je turnir bio planiran za septembar, no zbog pandemije koronavirusa termin se morao prolongirati i održan je bez prisustva publike. Od prvobitno najavljenih 15 reprezentacija, učestvovalo je 36 boksera iz devet država. Održano je 6 uvodnih i 12 finalnih borbi.
Na turniru su učestvovali i članovi Bokserskog kluba Vogošća koji su zabilježili dvije pobjede i jedan poraz. U uvodnim mečevima Ali Šljivo savladao je svog protivnika dok je Semir Simanović pretrpio poraz. U finalnom dijelu Nedim Hodžić ostvario je pobjedu prekidom u prvoj rundi a uz ovu pobjedu pripao mu je i pehar namijenjen najmlađem pobjedniku finala.