Naslovnica VIJESTI INFO NASTAVLJEN PROJEKAT “UNAPREĐENJE KLJUČNIH KOMPETENCIJA KOD DJECE I OMLADINE”

NASTAVLJEN PROJEKAT “UNAPREĐENJE KLJUČNIH KOMPETENCIJA KOD DJECE I OMLADINE”

78

„Unaprijeđenje ključnih kompetencija kod djece i mladih“  je projekat Omladinskog udruženja „AKTIVA 2014“ iz Semizovca, koji kroz različite podprojekte okuplja 90 djevojčica i dječaka osnovnoškolskog uzrasta. Radionice su iz informatike, kreativnih vještina  i engleskog jezika, a realizacija je započela s početkom školske godine. Na  kraju trećeg mjeseca projektnog ciklusa kod djece je evidentan značajan napredak u navedenim oblastima,  što ide u prilog činjenici da se radi po kvalitetno osmišljenim programima.

Radionice se realizuju u tri vogošćanske osnovne škole: OŠ „Porodice ef. Ramić“, OŠ „Mirsad Prnjavorac“ i  OŠ „Zahid Baručija“.   Edukatorica i voditeljica projekta informatičke pismenosti  Amina Ajdinović  je zadovoljna odzivom i učešćem djece na radionicama, te kaže da je  plan pređenog gradiva ispoštovan u potpunosti.

Značaj radionica je višestruk, djeca nadgrađuju svoje  školsko znanje i stečene vještine, druže se i slobodno vrijeme  koriste na najbolji način.  Projekat „Unaprijeđenje ključnih kompetencija kod djece i mladih“  se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) kojeg finansiraju Općina Vogošća i Evropska unija, a implementira UNDP.