Naslovnica VIJESTI INFO NASTAVLJA SE NISKA MEDALJA TAEKWONDOISTA „VICTORY“-IJA

NASTAVLJA SE NISKA MEDALJA TAEKWONDOISTA „VICTORY“-IJA

106

U subotu 4. maja u Bugojnu je održano takmičenje „Braveman Challenge 2019“ na kojem su nastupili i takmičari Taekwondo kluba „Victory“ iz Vogošće. Klub je predstavljalo 12 takmičara a učinak je bio odličan – 1 zlatna, 5 srebrnih i 6 bronzanih medalja.
Emra Durmić završila je na najvišem postolju i osvojila zlatnu medalju u konkurenciji vrtićanki. Srebrni su bili Adnan Bećiragić (mlađi kadeti), Emin Đulić (vrtićanci), Adna Kodžaga (kadetkinje), Amina Selimović (mlađe kadetkinje) i Lejla Alić (juniorke). Bronzana odličja osvojili su Eman Isaković, Hana Sirovina, Sumeja Ferić i Merjem Čavčić u konkurenciji vrtićanaca te Alma Trakić i Elmedina Memić u konkurenciji kadetkinja.


„Viktorijanci“ su bili uspješni i prethodnog vikenda (27. aprila) kada su tri člana ovog kluba nastupili na takmičenju „Tešanj Open 2019“. Baš kao u Bugojnu, i u Tešnju su se svi okitili medaljama.
U konkurenciji vrtićanki Ena Husejnović bila je zlatna dok je u konkurenciji mlađih kadeta Edin Bjelić bio srebrni a Adis Husejnović bronzani.