Naslovnica VIJESTI INFO “NANA FATA ORLOVIĆ ILI NEKA SE ČUJU I VAŠI GLASOVI” OSTAVILA SNAŽAN...

“NANA FATA ORLOVIĆ ILI NEKA SE ČUJU I VAŠI GLASOVI” OSTAVILA SNAŽAN UTISAK NA VOGOŠĆANE

140

Autorsko djelo Hasije Borić “Nana Fata Orlović ili Neka se čuju i vaši glasovi” premijerno je izvedeno i u Vogošći u okviru ovogodišnje manifestacije „Vogošćanski dani“. Naša sjajna glumica Hasija Borić, koja ovom predstavom obilježava i 40 godina umjetničkog rada, pričom o nani Fati ukazuje na genocid koji ne smije biti zaboravljen sa posebnom uputom za mlađe generacije koje i trebaju čuvati ta sjećanja. Nana Fata je heroina koja vjeruje u ideju pravde, vjeruje u Božiju pravdu.

Hasija Borić predstavom “Nana Fata Orlović ili Neka se čuju i vaši glasovi” dijeli bol sa svima koji su u genocidu izgubili svoje najmilije. Predstava je poklon narodu Srebrenice, Bošnjacima.

Priča o nani Fati, koja je u genocidu počinjenom nad Bošnjacima u Srebrenici izgubila muža i 32 člana porodice ostavila i veoma snažan utisak na vogošćansku publiku.

Pozorišnu predstavu “Nana Fata Orlović ili Neka se čuju i vaši glasovi” Hasija Borić je izvela i pred publikom u nekoliko evropskih zemalja a prevedena je i na engleski jezik.