Naslovnica VIJESTI INFO NAKON FEDERALNIH TITULA ATLETIČARI AMIR OSMANOVIĆ I NEDŽIB ŠEHIĆ I DRŽAVNI PRVACI

NAKON FEDERALNIH TITULA ATLETIČARI AMIR OSMANOVIĆ I NEDŽIB ŠEHIĆ I DRŽAVNI PRVACI

453

U subotu 20. februara u Zetri je održano Dvoransko Prvenstvo BiH za mlađe kategorije atletičara (cicibani/ke, pioniri/ke i dječaci/djevojčice). Na takmičenju je učestvovalo 19 klubova iz Bosne i Hercegovine sa oko 250 takmičara. Atletski klub Vogošća na ovom prvenstvu se predstavio sa 16 takmičara u disciplinama 60 metara sprint i prepone i bacanje kugle.
Vogošćanski atletičari su još jednom imali uspješne nastupe a neki od njih su se domogli i medalja. Titule državnih prvaka i zlatne medalje u konkurenciji pionira osvojili su Nedžib Šehić (60 metara sprint) i Amir Osmanović (60 metara prepone) i time potvrdili uspjeh sa nedavno održanog Federalnog prvenstva gdje su u istim disciplinama osvojili titule Prvaka FBIH. Amir Osmanović ponovo je bio i bronzani u disciplini 60 metara sprint a još jednu medalju za Vogošćane osvojila je i Zerina Bešlija koja je bila treća u discipline bacanje kugle kod pionirki.
Ovo je bio tek početak sezone i nadamo se da će nas članovi Atletskog kluba Vogošća radovati svojim uspjesima i u njenom nastavku.