Naslovnica VIJESTI INFO NAJMLAĐI KOŠARKAŠI KANTONA SARAJEVO PROTEKLOG VIKENDA IGRALI MEČEVE U VOGOŠĆI

NAJMLAĐI KOŠARKAŠI KANTONA SARAJEVO PROTEKLOG VIKENDA IGRALI MEČEVE U VOGOŠĆI

59

Proteklog vikenda Sportska dvorana Amel Bečković u Vogošći bila je domaćin najmlađim košarkašima Kantona Sarajevo. Tokom dva dana odigrane su utakmice posljednjeg 18.kola regularnog dijela prvenstva i neki od zaostalih mečeva. Posebna draž ovih utakmica bila je i to što su direktno odlučivale o plasmanu u Play-off. Pet ekipa do posljednjeg kola borilo se za četiri mjesta u polufinalu. Minibasketovci Vogošće odigrali su dvije utakmice protiv direktnih rivala, ekipa Ilidže i Realwaya, i u neizvjesnim završnicama zabilježili dva minimalna poraza sa kojima su njihove šanse za plasman u Play-off svedene na minimum.


Dječaci rođeni 2006.godine i mlađi pokazali su odličnu košarku, atraktivne poteze i poene, radost zbog pobjede i tugu zbog poraza. Dokazali su ovi dječaci da vole ovaj sport i da od njih za nekoliko godina možemo očekivati buduće košarkaške zvijezde i reprezentativce.
U utakmicama koje su odigrane u subotu Koš je savladao Realway rezultatom 57:50 a dječaci Ilidže bili su uspješniji od Vogošće sa 58:49. Dan kasnije minibasket ekipa Realwaya pobijedila je Vogošću sa 66:61. Tokom sedmice biće odigrane i ostale odložene utakmice i odrediće se konačan plasman.
Više sreće od svojih najmlađih kolega imali su kadeti KK Vogošća. Oni su u nedjelju odigrali odloženi meč sa ekipom KK Spars. Publika je uživala u pravoj takmičarskoj utakmici a spretniji i sretniji bili su Vogošćani koji su slavili rezultatom 64:55. U pionirskoj i kadetskoj konkurenciji do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još nekoliko kola.