Naslovnica VIJESTI INFO NAČELNIK EDIN SMAJIĆ SA SARADNICIMA POSJETIO FIRMU “PRAKTIK”

NAČELNIK EDIN SMAJIĆ SA SARADNICIMA POSJETIO FIRMU “PRAKTIK”

303

Danas su predstavnici Općine Vogošća, predvođeni općinskim načelnikom Edinom Smajićem, obavili finalni monitoring u firmi „Praktik“ koja se nalazi u Novoj industrijskoj zoni u Vogošći kako bi utvrdili da li su ispunjene sve odredbe iz ugovora o dodjeli poticaja ovoj firmi. Prije dvije godine, u okviru projekta realizovanog sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, „Praktik“ je, kao proizvodna i izvozno orjentisana firma, a nakon provedene procedure javnog poziva, ostvario pravo na poticaj u iznosu od oko 325.000,00 KM.

Obaveza ove firme bila je da u roku od dvije godine izgradi 5.000 kvadratnih metara novih proizvodnih kapaciteta i zaposli 31 novog radnika. Predstavnici Općine Vogošća su sa zadovoljstvom mogli konstatovati kako su sve odredbe iz ugovora ispoštovane, obišli su novoizgrađene kapacitete i utvrdili kako je zaposleno preko šezdeset novih radnika. Naime, u trenutku apliciranja firma „Praktik“ je imala 63 uposlena radnika a danas ima 129.
Nakon obilaska proizvodnih kapaciteta načelnik Smajić je izjavio kako nije pretjerivanje kada se o „Praktiku“ govori kao o čudu. Vlasnik i direktor firme „Praktik“ Muhamed Žero zahvalio je Općini Vogošća na podršci i prezentirao planove za dalje proširenje kapaciteta i izgradnju novih proizvodnih pogona.