Naslovnica VIJESTI INFO NA PUTU OD „MALOG PRINCA“ DO „MOJE SLIKE SVIJETA“: NAŠE...

NA PUTU OD „MALOG PRINCA“ DO „MOJE SLIKE SVIJETA“: NAŠE „PRIČALICE“ SPAJAJU KNJIGU I TEATAR

222

U okviru amaterskog pozorišta „Daske koje djetinjstvo znače“ Udruženja za edukaciju djece „Pričalice“, prije tačno godinu dana u Vogošći je premijerno izvedena predstava „Mali princ“. Ova predstava nagrađena i na prošlogodišnjem Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu, podsjetila nas je sve na pomalo zaboravljene vrijednosti i pokazala zašto nam je „Mali princ“ svima potreban.

Podsjećanja radi, ponajviše ljubavi u ovaj projekat teatra utkala je Lidija Sejdinović koja je sa malim glumcima predstavu pripremala 6 mjeseci. Bio je to samo početak ostvarenja velikih snova jer se naši mali glumci pripremaju da opet zablistaju na „daskama koje život znače“ i to kroz još jedan značajan projekat za društvo u kojem živimo koji nosi naziv „Moja slika svijeta“ i vezan je za korištenje IT tehnologija.

Kako je istakla Lidija Sejdinović, predsjednica Udruženja za edukaciju djece „Pričalice“, paralelno s pripremama predstave plan je da se u okviru ovog projekta, koji će trajati do aprila 2020.godine, upriliči posjeta vrtićima i školama na području naše općine s ciljem da se Vogošća i šira javnost uključe u raspravu o tome kako i na koji način trebamo koristiti modernu tehnologiju.