Naslovnica VIJESTI INFO NA PUTU DOBROČINSTVA: OU “TEMPO” POKLONILO DVA PUTOVANJA NA UMRU

NA PUTU DOBROČINSTVA: OU “TEMPO” POKLONILO DVA PUTOVANJA NA UMRU

144

Jedan dio članova, odnosno grupa mladića iz OU „Tempo“ uspjela je prikupiti određeni dio sredstava i obradovati Bekira Hodžića odlaskom na Umru. Kako kaže Emir Sulejmani, Bekir je poznat kao mladić koji je redovan kako u džematu Vogošća, tako i u aktivnostima koje sprovodi omladinsko udruženje Tempo.

Bekirov osmjeh je najbolji pokazatelj onih neiskazanih osjećaja o načinu na koji mu je pripremljeno iznenađenje, te sama zamisao o odlasku na put i posjeti mubarek mjestima.

Prema riječima Emira Sulejmanija svi oni koji su pripremali iznenađenje bili su više uzbuđeni nego Bekir, jer su znali šta ga čeka. Sedmicama se razmišljalo na koji način prirediti iznenađenje, međutim došli su na ideju da poklone tortu na kojoj je pisalo “Poklon Umra Bekiru Hodžić”. Ovo divno iznenađenje je poruka svim dobrim ljudima, svima koji žele da učestvuju, da li u OU “Tempo”  ili nekom drugom udruženju koji se bavi društveno-korisnim aktivnostima, da se isplati raditi za dobrobit društva.

Bekiru i njegovoj supruzi želimo mnogo sreće u odlasku na putovanje života ili jednim od najznačajnijih događaja u životu svakog vjernika.