Naslovnica VIJESTI INFO NA MEĐUNARODNOM ATLETSKOM MITINGU U ČITLUKU TAKMIČARI AK VOGOŠĆA OSVOJILI 8 MEDALJA

NA MEĐUNARODNOM ATLETSKOM MITINGU U ČITLUKU TAKMIČARI AK VOGOŠĆA OSVOJILI 8 MEDALJA

107

Četrnaesti međunarodni atletski miting „Memorijal Božo Gagro“ održan je u subotu na stadionu Bare u Čitluku u organizaciji AK Brotnjo. Na mitingu je nastupio 21 atletski klub sa područja BiH i Hrvatske, sa više od 450 atletičara i atletičarki svih uzrasta. Najbrojniji su bili najmlađi, na koje se svake godine i stavlja poseban naglasak, a svoj nastup u Čitluku imali su i učesnici evropskih i svjetskih prvenstava.


Posljednjih nekoliko godina tradicionalno na ovom takmičenju učestvuje i Atletski klub Vogošća. Na ovogodišnjem izdanju memorijala Vogošćani su nastupili sa 20 svojih članova a skor od 8 osvojenih medalja, 3 srebrne i 5 bronzanih, govori da je ovo bio jedan od uspješnijih nastupa u ovom hercegovačkom gradu.Srebrna odličja osvojili su Adi Čizmo u disciplini 100 metara mlađi juniori i Adnan Efendić u disciplini 1.000 metara dječaci te štafeta pionira 4 x 100 metara koju su činili Eldar Halilović, Nedžib Šehić, Sanjin Hodžić i Nidal Hasanović. Tri bronzane medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Eldar Halilović, u disciplinama vortex i 400 metara za pionire i kugla za dječake, te Nedžib Šehić u disciplini 60 metara cicibani i Eldar Hadrović u disciplini 400 metara mlađi juniori.
I ostali članovi AK Vogošća postigli su zapažene rezultate ali zbog jake konkurencije to nije bilo dovoljno da se domognu pobjedničkog podija.