Naslovnica VIJESTI INFO MLADI RUKOMETAŠI VOGOŠĆE U BORBI ZA PLASMAN NA ZAVRŠNICU PRVENSTVA BIH

MLADI RUKOMETAŠI VOGOŠĆE U BORBI ZA PLASMAN NA ZAVRŠNICU PRVENSTVA BIH

67

Vogošća će ovog vikenda biti domaćin omladinskog kvalifikacionog turnira za plasman u završnicu Prvenstva BiH za rukometaše. Kadeti RK Vogošća Poljine Hills, dječaci rođeni 2002.godine i mlađi, osvajanjem drugog mjesta u Omladinskoj rukometnoj ligi FBIH Grupa Jug ostvarili su plasman u ovaj baraž a u subotu će, pred domaćom publikom, probati da naprave i korak više i da se plasiraju i dalje. U kadetskoj konkurenciji, pored njih, na kvalifikacionom turniru učestvuju i mladi rukometaši RK Sloga Gornji Vakuf i RK Gradačac.
Pored dječaka rođenih 2002.godine na turniru u Vogošći učestvovaće i dvije ekipe dječaka rođenih 2006.godine koji će se boriti za završnicu u svojoj konkurenciji. To su ekipe RK Radnički Goražde i RK Konjuh Živinice.
Ukupno će biti odigrano četiri utakmice a Vogošćani svoje mečeve igraju od 11 sati protiv Sloge i od 15 sati protiv Gradačca.
Mladi rukometaši Vogošće, pored takmičenja u Omladinskoj rukometnoj ligi, ove sezone su nastupali i u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH gdje su na terenu sa starijim igračima pokazali da imaju hrabrost i borbenost. Glavninu te ekipe su upravo činili igrači kadetskog sastava. Proteklog vikenda završili su svoju prvoligašku sezonu na najbolji način, pobjedom u gostima protiv ekipe Neretve iz Jablanice rezultatom 28:23.