Naslovnica VIJESTI INFO MINISTAR PROSTORNOG UREĐENJA, GRAĐENJA I ZAŠTITE OKOLIŠA KS DAMIR FILIPOVIĆ POSJETIO OPĆINU...

MINISTAR PROSTORNOG UREĐENJA, GRAĐENJA I ZAŠTITE OKOLIŠA KS DAMIR FILIPOVIĆ POSJETIO OPĆINU VOGOŠĆA

107

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović posjetio je danas Općinu Vogošća. Ovo je prva radna posjeta novoizabranog ministra Vogošći. Na sastanku sa načelnikom Edinom Smajićem i saradnicima, Filipović je razgovarao o aktivnostima koje se realizuju i koje će biti realizovane, a u vezi su sa prostornim planom.

Bio je ovo prvi zvanični sastanak i upoznavanje sa općinskim načelnikom i svim aktivnostima koje će biti realizovane u narednom periodu na području općine Vogošća. Građani trebaju da su na prvom mjestu“ kazao je ,između ostalog, ministar Filipović u izjavi za TV Vogošća.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić zadovoljan je današnjim sastankom. „Okvirno se razgovaralo o nadležnostima resornog ministarstva i prostorno planskoj dokumentaciji. Želimo stvoriti uslove novog razvoja i okončati sve procedure koje se vode sa aspekta Prve transverzale i nove poslovno industrijske zone u Semizovcu, te zajednički riješiti druge probleme koji su ozbiljni. Drugi segment našeg razgovora se odnosio na potrebu da se na području Vogošće dobije pomoć u predinvestiranju radi rješavanja imovinsko pravnih odnosa za izgradnju saobraćajne i ostale infrastrukture“ kazao je načelnik Smajić.

Ministru Filipoviću su prezentovani i planovi razvoja Općine Vogošća.