Naslovnica VIJESTI INFO MINISTAR KULTURE I SPORTA KS U POSJETI RK “VOGOŠĆA POLJINE HILLS”

MINISTAR KULTURE I SPORTA KS U POSJETI RK “VOGOŠĆA POLJINE HILLS”

134

Nakon remija u Živinicama protiv ekipe Konjuha, rukometaši Vogošće zadnje kolo dočekuje ekipu Sloge iz Doboja.
Bez obzira na rezultat zadnjeg kola, Vogošća će biti drugoplasirana ekipa Premijer lige BiH.
Dobar rad, trud i zalaganje kroz Prvenstvo prepoznao je i Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, koji je jučer neočekivano posjetio naš klub zajedno sa načelnikom općine Vogošća Edinom Smajićem i zastupnikom u Skupštini KS Muhamedom Kozadrom, sa namjerom da čestita osvajanje drugog mjesta i ponovni plasman u Evropu.
Prilikom obraćanja igračima i Upravi kluba naglasio je da je RK Vogošća napravila odličan uspjeh i spada među najbolje klubove KS u kolektivnom sportu.
Također je rekao da se Rukometni klub Vogošća Poljine Hills pokazao kao veoma stabilan kolektiv koji iz godine u godinu sve više napreduje, što potvrđuju njegovi rezultati.
Obećao je da će i u budućnosti nastaviti podržavati klub sa željom da se napravi još veći iskorak kako u domaćem tako i na međunarodnom nivou.
Rukometni klub Vogošća se od srca zahvaljuje uvaženom ministru na dosadašnjoj podršci i što je prepoznao da Vogošća na dostojanstven način predstavlja Kanton Sarajevo na domaćoj i evropskoj sceni.
26. kolo Premijer lige BiH je na rasporedu u subotu 19. maja a Vogošćani na domaćem parketu od 18 sati dočekuju RK Slogu iz Doboja.