Naslovnica VIJESTI INFO MARLJIVIM TRUDOM I RADOM ADIL MUHIĆ PREPOZNATLJIV PO KVALITETU SVOJIH PROIZVODA

MARLJIVIM TRUDOM I RADOM ADIL MUHIĆ PREPOZNATLJIV PO KVALITETU SVOJIH PROIZVODA

64

Oko plasteničke proizvodnje ima više rada nego kod proizvodnje povrća na otvorenom, ali se uloženi trud i rad isplate, kazao je na početku razgovora Adil Muhić koji se već dugi niz godina uspješno  bavi plasteničkom proizvodnjom povrća. Ova godina je karakteristična zbog čestih temperaturnih promjena koje ne prijaju biljkama bez obzira o kojoj vrsti proizvodnje se radi. Dobrom organizacijom porodica Muhić postiže sve bez većih problema, a u plastenicima uzgajaju paradajz, papriku i krastavac.

Adil je istakao da ono što je najvažnije u ovim vrelim danima je održati biljke u vegetaciji tj. u plasteniku osigurati optimalne uslove potrebne za nesmetan razvoj plodova.

Kako je već duži niz godina prisutan na tržištu i kako je inzistirao na kvalitetu nema problema sa plasmanom robe. Zadovoljni kupci ponovo dolaze i preporučuju dalje. Marljivim radom i trudom porodica Muhić je postala prepoznatljiva po kvalitetu svojih proizvoda a dugogodišnjim radom su stekli i reputaciju jednih od najboljih proizvođača povrća pod plastenicima.