Naslovnica VIJESTI INFO MALONOGOMETNIM TURNIROM ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „11 ZLATNIH“

MALONOGOMETNIM TURNIROM ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „11 ZLATNIH“

164

Četvrti memorijalni malonogometni turnir „11 zlatnih“ odigrao se i ove godine. NK Ozren bio je organizator ovog turnira, odnosno manifestacije koja je počela u petak polaganjem cvijeća na spomen obilježju ispred stadiona „Ešef Ešo Pustahija“ koji nosi ime po jednom od igrača ovog kluba koji je poginuo 18. januara 1994.godine.

U nedjelju u utakmici za treće mjesto NK Ozren savladao je ekipu KMF Ilijaš Crni Labud rezultatom 2:0 autogolom Karamustafića i pogotkom Sabahudina Bozalije. U finalnom meču sastali su se stari rivali GFC Sarajevo i MNK Željezničar. U odličnoj utakmici bolji su bili igrači Sarajeva koji su rezultatom 4:2 savladali Želju i zasluženo osvojili prvo mjesto. Golove za pobjedničku ekipu su postigli Duvnjak, Kozić i dva Mršo, dok su za Željezničar precizni bili Hota i Ajnadžić.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je osam seniorskih ekipa GFC Sarajevo, MNK Željezničar, FK Sarajevo, Ilijaš Crni Labud, Respekt, Mladost Župča, FK Unis i NK Ozren. Pored ovih selekcija igrali su i pjetlići. Najbolji su bili članovi Škole fudbala Šampion Ilidža. Odigrana je također i revijalna utakmica veterana Unisa i Ozrena u kojoj je Unis bio bolji.

Za najboljeg golmana ovogodišnjeg turnira proglašen je Adis Zulčić iz ekipe GFC Sarajevo. Sa deset postignutih golova iz iste ekipe kao najbolji strijelac bio je Muanis Duvnjak. Za najboljeg igrača turnira proglašen je član MNK Željezničar Bakir Hota.

Ova tradicionalna manifestacija čuva sjećanje na šehide Ozrena Ešefa Pustahiju, Namira Merdana, Nedžada Zlatarca, Šaćira Fejzovića, Ferida Zukića, Idriza Alića, Amira Bešliju, Mirzeta Korjenića, Ševku Kevelja, Omera Hidu i Suada Hegića.