Naslovnica VIJESTI INFO MALI FUDBAL, ODBOJKA, RUKOMET I KOŠARKA – MNOGO RAZLOGA ZA POSJETU SPORTSKOJ...

MALI FUDBAL, ODBOJKA, RUKOMET I KOŠARKA – MNOGO RAZLOGA ZA POSJETU SPORTSKOJ DVORANI OVOG VIKENDA

103

Za ljubitelje sporta u Vogošći ovaj vikend će pružiti puno razloga za uživanje. I u subotu i u nedjelju očekuje nas cjelodnevni program u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“.
Sve počinje u jutarnjim satima u subotu kada će u 9:30 startati prve utakmice 21. Tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2019“. Zbog ostalih sportskih događaja biće odigrane samo tri utakmice prvog kola: JOB Vogošća – Džemat Vogošća, Hotonj – Hotonj 2 i Englmayer – Caffe Relax.
Nakon malog fudbala od 14 sati slijedi utakmica 11.kola Superlige Federacije BiH grupa Jug u kojoj će odbojkašice Vogošće dočekati gošće iz ekipe Igmana iz Sarajeva.
Poslastica dana sasvim sigurno biće prva utakmica četvrtfinala rukometnog Kupa BiH u kojoj RK Vogošća Poljine Hills dočekuje odličnu ekipu Gračanice. U ovoj fazi takmičenja igraju se dvije utakmice i Vogošćanima je izuzetno važno postići što bolji rezultat pred domaćom publikom. Utakmica koja je okarakterisana i kao derbi igra se u subotu od 18 sati.
U nedjelju će na parket ponovno odbojkašice, juniorke OK Vogošća, koje će biti domaćin Regionalnog A2 turnira takmičenja mlađih kategorija Odbojkaškog saveza FBIH. Pored njih na turniru učestvuju još dvije ekipe, Ort Centar Sarajevo i Troglav iz Livna. Pobjednik ovog takmičenja učestvovaće na završnici Federalnog prvenstva a u nedjelju će biti ukupno odigrane tri utakmice. Prva od njih počinje u 10:30.
Sportski vikend u Vogošći zatvaraju košarkaši. Prije pauze u Prvenstvu BiH biće odigrane utakmice 17.kola u kojem je KK Vogošća domaćin ekipi Bosne Royal. Vogošćani imaju niz loših rezultata i izlazak iz krize tražiće u utakmici protiv komšija. Utakmica između Vogošće i Bosne igra se u nedjelju od 17 sati.
Ako kojim slučajem ovog vikenda i ne budete u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ propušteno imate priliku nadoknaditi uz program Televizije Vogošća jer ćemo i u subotu i u nedjelju od 21 sat snimke najzanimljivijih utakmica emitovati u našem programu.