Naslovnica VIJESTI INFO “KREATIVNA RIZNICA” LJETNE RADIONICE UDRUŽENJA “SAHAN”

“KREATIVNA RIZNICA” LJETNE RADIONICE UDRUŽENJA “SAHAN”

63

Udruženje “Sahan” spada među najmlađa udruženja u našoj općini.  Za relativno kratko vrijeme svog postojanja može se pohvaliti mnoštvom zanimljivih projekata, brojnim radionicama i edukativnim sadržajima. Pandemija  koronavirusa i ovom  udruženju je reducirala rad.  Nakon višemjesečne pauze započele su sa novim projektom, za koji je već  veliki broj žena iskazalo zanimanje.

Projekat “Kreativna riznica” na određeni način je nastavak uspješno okončanog kreativnog “Art karavana”. Jedan od sadržaja je i prošlosedmično predavanje o temi “Okupaciona terapija – mogućnosti i perspektive”, o čemu je govorila Ajla Alić a uvodničar bila Melisa Semić.

Predsjednica Udruženja Fikreta Nazifović zahvalila je svima koji na određeni način pomažu ili promovišu njihov rad. Radionice Art folija su besplatne i održavaju se u JU KSC Vogošća a nakon ovoga biće održane i dekupaž radionice.

Učešće na radionicama  polaznicama je višestruko korisno. Osim mogućnosti sticanja novih vještina, međusobno se upoznaju,  stvaraju mreže prijateljstva, druže se i razmjenjuju iskustva.