Naslovnica VIJESTI INFO KOMUNALNA INFRASTRUKTURA U 2020. GODINI: 124 PROJEKTA U PROGRAMU PRIORITETA

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA U 2020. GODINI: 124 PROJEKTA U PROGRAMU PRIORITETA

213

Općinsko vijeće Vogošća na 35. redovnoj sjednici donijelo je Odluku o usvajanju Programa prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture u 2020. godini, prema kojem bi za realizaciju planiranih aktivnosti trebalo uložiti oko 8 i po miliona KM. S tim u vezi, planirana je realizacija 124 projekta u tekućoj godini.

Među projektima koji će biti realizovani u oblasti komunalne infrastrukture su izgradnja mosta u Novoj industrijskoj zoni. Ovaj projekat je jedan od prenesenih iz prošle godine. Također, kako je pojasnio pomoćnik načelnika Općine Vogošća za komunalne poslove Fetah Kadrić, u predstojećoj građevinskoj sezoni, između ostalih projekata, realizovaće se i izgradnja vodovodne mreže u ulici Ahmeda Rizve, aktuelni su radovi na rekonstrukciji ulice Muje Šejte, dok je značajna stavka u ovogodišnjem Programu prioriteta izgradnja saobraćajnice u ulicama Svrake I i IV. U MZ Vogošća II biće realizovan projekat urbanizacije koji podrazumijeva uređenje pješačke staze i uspostavu novih parking mjesta. Jedan od kapitalnih projekata je izgradnja podzemne garaže na pomoćnom stadionu „Hakija Mršo“, a na području MZ Hotonj biće realizovan projekat priključenja domaćinstava na kanalizacionu mrežu.

U ovogodišnjoj građevinskoj sezoni biće realizovani i projekti vezani za putnu infrastrukturu kao i niz drugih projekata objedinjenih u Programu prioriteta za 2020. godinu.