Naslovnica VIJESTI INFO KNJIŽEVNI KLUB RVI MJESTO ČESTIH SUSRETA ČITALACA I KOMŠIJA

KNJIŽEVNI KLUB RVI MJESTO ČESTIH SUSRETA ČITALACA I KOMŠIJA

396

Književni klub RVI u Gornjoj Jošanici živi svoju treću godinu i već odavno je omiljeno okupljalište stanovnika ovog naselja.  Čitalačka publika iz dana u dan je sve brojnija, a najredovnija  su djeca iz komšiluka koja posuđuju knjige i stručnu literaturu.

Što se tiče knjiga, u klubu se može pronaći sve, od laganog štiva do stručnih i vjerskih knjiga, udžbenika, zabavnih i ilustrovanih časopisa. Među čitaocima i prijateljima kluba razvijena  je dobra praksa poklanjanja knjiga iz vlastiti knjižnih fondova.

Džemal Tabić osnovao je Književni klub iz ljubavi prema pisanoj riječi i u želji da djeci ponudi alternativu za korištenje kompjutera. Već na ulazu posjetioce će dočekati zanimljiva slika, laptopa sa svojevrsnim znakom zabrane upotrebe, što poručuje da je bolje čitati nego sve  slobodne dane provesti uz kompjutere.

Za one koji ne znaju Književni klub RVI se nalazi u Gornjoj Jošanici, u omiljenoj šetnici Vogošćana uz Jošanički potok. Odlučite li se za popodnevnu šetnju, ne propustite obići i klub, sigurno ćete pronaći nešto za sebe.