Naslovnica VIJESTI INFO KLUB LIJEČENIH ALKOHOLIČARA VOGOŠĆA: ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA

KLUB LIJEČENIH ALKOHOLIČARA VOGOŠĆA: ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA

89

U organizaciji Kluba liječenih alkoholičara Vogošća održana je redovna godišnja Izvještajna skupština a posebna pažnja poklonjena je onima koji se uspješno liječe od bolesti ovisnosti.

Prema riječima Suvada Škore, počasnog predsjednika Kluba liječenih alkoholičara Vogošća, u deset godina postojanja ovaj Klub je ostvario zapažene rezultate u radu i pomogao onima koji se liječe od ovisnosti. Nakon radnog dijela na Skupštini su, kako je Škoro pojasnio, uručena priznanja sedmerici naših sugrađana koji od alkohola apstiniraju od jedne do 14 godina. Važno je napomenuti da u Vogošći nisu zabilježeni slučajevi konzumacije alkohola nakon liječenja.

Pored Vogošće u Kantonu Sarajevo egzistira još šest klubova liječenih alkoholičara, a takvi klubovi su, nakon medicinskog tretmana osnova u procesu liječenja alkoholičara, kazao je u izjavi za TV Vogošća neuropsihijatar Miloš Pokrajac, koji obavlja funkciju sekretara skupštine Udruženja klubova liječenih alkoholičara.

Ovisnost o alkoholu nosi štetne posljedice kako za pojedinca i porodicu, tako i za čitavo društvo a BiH je u velikoj mjeri optrećena ovim problemom. Društvena zajednica neobraća veliku pažnju na ovu vrstu ovisnosti jer su nas preplavile i mnoge druge poput ovisnosti o psihoaktivnim supstancama, a u posljedenje vrijeme i o igrama na sreću, internetu, igricama i drugim tipovima ovisnosti.

Iz Kluba liječenih alkoholičara Vogošća, zahvlani su svojoj lokalnoj zajednici na razumijevanju i podršci u radu.