Naslovnica VIJESTI INFO KK VOGOŠĆA UPISAO UBJEDLJIVU POBJEDU NAD OKK ČELIK 120:47

KK VOGOŠĆA UPISAO UBJEDLJIVU POBJEDU NAD OKK ČELIK 120:47

415

KK Vogošća je u 12. kolu A1 lige BiH u dvorani „Amel Bečković“ savladao OKK Čelik 120:47. Vogošćanima je ovo bila deveta pobjeda u sezoni, a ujedno i najubjedljivija. Od početka utakmice domaći košarkaši nametnuli su svoj tempo igre, a iz minute u minut povećavali su prednost nad gostima iz Zenice, da bi na kraju ona iznosila +73.

Trener Vogošće Ahmet Pašalić, inače najmlađi košarkaški trener u BiH zadovoljan je pobjedom i zahvalio upravi kluba, dok gostujući trener Armel Mujaković nije krio razočarenje zbog poraza svoje ekipe i čestitao je Vogošći na pobjedi.

Najefikasniji na parketu bio je igrač Vogošće Nedim Mustafica sa 24 poena i 10 skokova. Pratili su ga Imran Fazlić i Nedim Buza sa po 18 poena. Kapiten Vogošće Dinko Peljto zabilježio je double – double učinak sa 14 asistencija i 11 poena. U sastavu Čelika najefikasniji su bili Faris Preljević sa 11 poena i Armin Bilić sa 10.

Pobjedom KK Vogošća ostaje na prvoj poziciji na tabeli. U 13. kolu Vogošća gostuje Igmanu, a Čelik u Zenici igra protiv Gradine iz Srebrenika.