Naslovnica VIJESTI INFO KK „SAMBON“ : MALIŠANI PREDŠKOLSKOG UZRASTA PRAVE PRVE KARATE KORAKE

KK „SAMBON“ : MALIŠANI PREDŠKOLSKOG UZRASTA PRAVE PRVE KARATE KORAKE

464

Od septembra ove godine Karate klub „Sambon“ realizuje projekat predškolski karate. Ovaj projekat namijenjen je mališanima uzrasta od tri do pet godina. Sa njima radi tim iskusnih seniorskih reprezentativaca, majstora karatea u sastavu Samra Selimović, Sumejja Šejto i Jasmin Husejinović.

Dvadeset dječaka i djevojčica uči osnove karatea, kroz za njih osmišljene vježbe i poligone, kako bi razvijali i motoričke sposobnosti a oni imaju i želje da jednog dana budu poput svojih trenera, što su potvrdili ekipi TV Vogošća, koja ih je posjetila na jednom od treninga u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“.

Kako su istakli treneri Samra, Sumejja i Jasmin, naši najmlađi karatisti su vrijedni, slušaju i uče, a saradnja sa roditeljima je veoma dobra, na obostrano zadovoljstvo, što sve skupa doprinosi pravilnom razvoju djece. Ovi mališani se pripremaju za polaganje ispita za svoje prvo učeničko zvanje u januaru naredne godine. Inače, velika je porodica „Sambona“ i treneri rade sa više grupa različitih uzrasta. To znači da pored djece od tri do pet godina, treniraju i nešto stariji početnici kao i oni koji imaju učenička zvanja sve do smeđeg pojasa, dok u prvoj ekipi treniraju seniori i majstori karatea.

Ukoliko još neki mališani žele da se pridruže predškolarcima na trenizima onda još uvijek za to nije kasno. Treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 18:00 do 19:00 sati u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“, tako da sve informacije roditelji djece mogu dobiti na jednom mjestu.