Naslovnica VIJESTI INFO KJKP “VODOVOD I KANALIZACIJA“: DUGOROČNO RJEŠENJE VODOSNABDIJEVANJA VOGOŠĆE JESTE PERAČKO VRELO

KJKP “VODOVOD I KANALIZACIJA“: DUGOROČNO RJEŠENJE VODOSNABDIJEVANJA VOGOŠĆE JESTE PERAČKO VRELO

298

Različiti su problemi u oblasti vodosnabdijevanja na prostoru Općine Vogošća. O tome je bilo govora i na nedavno održanoj tematskoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća, kojoj su prisutvovali predstavnici KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo.

Imamo mogućnost da se brojni problemi prevazilaze pa se tim putem i krenulo, kazao je između ostalog, u izjavi za TV Vogošća v.d. direktora ovog preduzeća Enver Hadžiahmetović. „Generalno rješenje u dugoročnom smislu vodosnabdijevanja Vogošće jeste da se što prije u funkciju stavi glavno izvorište Peračko vrelo“ kazao je Hadžiahmetović i pojasnio za bi u tom smislu trebala da se „ViK“-u da koncesija za korištenje.

Neophodno je realizovati i druge projekte u oblasti vodosnabdijevanja ali za sve je potrebno imati sredstva. U tom smislu dio finansijskih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj biće usmjeren i za realizaciju projekata na području općine Vogošća.

Što se investicija tiče, Hadžiahmetović kaže da njih uglavnom obezbjeđuju Kanton Sarajevo i Općina Vogošća

U prethodna tri mjeseca KJKP „Vodovod i kanalizacija“ prijavljeno je više od 1.200 kvarova. Sa takvim problemima su se susreli i građani Vogošće koji su imali redukcije u vodosnabdijevanju u vrijeme popravke. Ipak, u ovom preduzeću nastoje da vrijeme popravke kvarova bude što kraće.