Naslovnica VIJESTI INFO KARATISTI SAMBONA PONOVO NA TRENINZIMA

KARATISTI SAMBONA PONOVO NA TRENINZIMA

126

Karate klub ”Sambon“, poslije dva mjeseca pauze izazvane  pandemijom koronavirusa nastavio je sa redovnim treninzima.  Trener Haris Fazlić kaže da treniraju u dvorani i u sali OŠ “Mirsad Prnjavorac” te da se poštuju sve naredbe koje se odnose na zaštitu od virusa COVID-19.

Djeca treniraju tri puta sedmično, radi se u manjim grupama, kako bi se ispoštovale preventivne  mjere zaštite.   Sa  mlađim uzrastom radi se na učenju i usavršavanju tehnika  kako bi, kada za to dođe vrijeme, mogli polagati za učenička zvanja.

Povratku  trenizima i druženju  sa vršnjacima najviše se raduju najmlađi članovi KK Sambon, posebno uzme li se u obzir da su djeca zbog  aktuelnog stanja jedno vrijeme  bila u potpunoj izolaciji sa minimalnim fizičkim aktivnostima. Trenizi su najbolje mjesto za druženje i stvaranje zdravih životnih navika.

U klubu se svakako prati epidemiološka situacija i postupa prema preporukama. Takmičenja su neizvjesna i još se ne može prognozirati kada bi mogla početi i da li će se uopšte održavati.  Kada dođe vrijeme za to naši mali i veliki karatisti biće potpuno spremni.