Naslovnica VIJESTI INFO KARATE KLUB “SAMBON” U 2020. GODINI: MANJI BROJ NASTUPA I TAKMIČENJA

KARATE KLUB “SAMBON” U 2020. GODINI: MANJI BROJ NASTUPA I TAKMIČENJA

33

Prošlu godinu je obilježila pandemija koronavirusa koja se posebno odrazila na svijet sporta,  stopirani su trenažni i takmičarski procesi, otkazana i najveća takmičenja. Ovo nije zaobišlo ni karate sport. U vogošćanskom “Sambonu” vrlo brzo je napravljena reorganizacija rada, provodene su sve  preporučene  epidemiološke  mjere kako bi se zaštitili članovi kluba. Na žalost pandemija je ostavila traga. Ono što se može smatrati uspjehom u takvoj godini je da se ipak radilo u skladu sa aktuelnom trenutkom.

Ali bilo je i lijepih stvari – za početak, karate i u uslovima nove normalnosti privlači veliki broj djece, a stariji članovi kluba i dalje potvrđuju profesionalizam na koji su u “Sambonu” naučeni od prvog dana i na svakom nastupu pokazuju da su u samom vrhu karate sporta u BiH.

Početak 2021. godine je donio poboljšanje epidemioloških prilika i više sportskih takmičenja, osim za domaće, karatisti “Sambona” se spremaju i za internacionalne nastupe. Ipak svi planovi se donose, pa može se reći na dnevnom nivou u skladu sa preporukama nadležnih organa, ono što ih uskoro očukuje je takmičenja na jednom od najjačih karate turnira u reginu je 15. Otvoreno prvenstvo “Ilidža open 2021.”

Podsjećamo da je u KK “Sambon” otvoren upis za djecu svih uzrasta.