Naslovnica VIJESTI INFO “JUDO ŠKOLA ZA ZDRAVO ODRASTANJE” POLAZNICIMA OBEZBIJEDILA NOVU SPORTSKU OPREMU

“JUDO ŠKOLA ZA ZDRAVO ODRASTANJE” POLAZNICIMA OBEZBIJEDILA NOVU SPORTSKU OPREMU

217

Projekat Judo kluba “Vogošća” – “Judo škola za zdravo odrastanje” pružila je priliku dječacima i djevojčicama iz Vogošće da upoznaju judo sport, savladaju određene tehnike, vježbaju, napreduju i druže se u zdravom i pozitivnom okruženju.   Plan rada je prilagođen dvjema grupama, predškolarcima i nešto starijoj djeci, da se igraju, bore, smiju i  treniraju.  Neki su već savladali početničke tehnike i sigurni su da će nakon završetka  judo škole nastaviti trenirati.

Judo je veoma popularan sport u cijelom svetu, u nekim zemljama je i dio školskog sistema. U Judo klubu  “Vogošća” sa djecom rade kvalifikovani stručnjaci, licencirani treneri, sa višegodišnjim  iskustvom,  strpljivo i nesebično prenose svoja znanja na njih.

Svi članovi  “Judo škole za zdravo odrastanje” na trenigu su dobili sportske ruksake i kimona, što nije mala stvar, pa su ponosno pozirali i pokazivali svoje poklone. Inače projekat  “Judo škola za zdravo odrastanje”  podržavaju  Općina Vogošća i  Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).