Naslovnica VIJESTI INFO JUDO KLUB „VOGOŠĆA“: POČINJE REALIZACIJA PROJEKTA „ZDRAVO ODRASTANJE“

JUDO KLUB „VOGOŠĆA“: POČINJE REALIZACIJA PROJEKTA „ZDRAVO ODRASTANJE“

282

Judo klub „Vogošća“ jedan je od uspješnijih članova velike sportske porodice u Vogošći. Potvrda tome su rezultati takmičenja. Učešće i na predstojećim takmičenjima zasigurno će biti prilika za osvajanjem novih medalja.

Osim treninga, u klubu aktivno rade i na edukaciji trenera kroz seminare o stručnom usavršavanju. Inače treninzi se održavaju tri puta sedmično u Sportskoj dvorani “Amel Bečković“ i u sali Adil-begove džamije na Kobiljoj Glavi.

Zainteresovani dječaci i djevojčice, od šest do petnaest godina, koji žele da upoznaju judo kao sportsku vještinu, mogu se prijaviti za učešće u projektu „Zdravo odrastanje“ koji će Judo klub „Vogošća“ realizovati u narednih pet mjeseci. Ovaj projekat je jedan od onih koji finansijski podržavaju Općina Vogošća i EU putem UNDP.

Sve informacije o projektu „Zdravo odrastanje“, čija realizacija zvanično počinje naredne sedmice mogu se dobiti u klubu. Ujedno je ovo i prilika da uz stručnu pomoć i nadzor trenera djeca upoznaju olimpijski sport judo i ukoliko žele, nastave sa treninzima u klubu nakon što se završi projekat.