Naslovnica VIJESTI INFO JU KSC VOGOŠĆA USPJEŠNO POSLOVALA U PRVOJ POLOVINI 2020. GODINE

JU KSC VOGOŠĆA USPJEŠNO POSLOVALA U PRVOJ POLOVINI 2020. GODINE

89

JU KSC Vogošća iz godine u godinu u svim segmentima bilježi značajan napredak i ostvaruje odlične rezlultate, što su prepoznali i potvrdili vijećnici općinskog vijeća Vogošća jednoglasnim usvajenjem šestomjesečnog Izvještaja o radu ove ustanove na posljednjoj održanoj sjedici OV Vogošća.

JU KSC Vogošća je uprkos pandemiji korona virusa u prvih šest mjeseci ove godine uspjela realizovati brojne projekte i gotovo u potpunosti ostvariti planirane sopstvene prihode sa čim je v.d. Elvir Kituša izuzetno zadovoljan. U ovoj kulturno – sportskoj instituciji su riješili višedecenijski problem, a to je građevinska dozvola za upravnu zgradu „Jasmin Isanović Žuti“. Također, privodi se kraju i potrebna dokumentacija za nadziđivanje upravne zgrade sa potpuno novim, modernim sadržajima.

Ono što je posebno obradovalo Vogošćane je potpisivanje Ugovora sa Hayatom o zakupu bazena u Vogošći. Osim toga pokrenuti su i neki novi projekti, kao što je Amatersko pozorište, hor i ansambl JU KSC Vogošća. Menadžment KSC-a je održao brojne sastanke sa predstavnicima udruženja i sportskih klubova, a izvršen je i popis svih knjiga u biblioteci.