Naslovnica VIJESTI INFO JU KSC VOGOŠĆA NASTAVLJA SA ŠKOLOM BALETA

JU KSC VOGOŠĆA NASTAVLJA SA ŠKOLOM BALETA

256

JU KSC Vogošća, kroz projekat Kurs baleta okuplja djevojčice uzrasta od 4 do 14 godina. Škola baleta je projekat za koji se može reći da je jedinstven u našem gradu i šire. Sve djevojčice koje to žele dobro su došle na druženje i zabavu na kojoj će učiti o osnovama baletne umjetnosti i lijepog držanja.

Časovi se održavaju pod rukovodstvom Nataše Hajdarević nastavnice baleta, koja djevojčice strpljivo uvodi u svijet umjetnosti.
S obzirom da djeca nisu dovoljno upoznata sa baletom, jer je veoma malo zastupljen u vaspitno-obrazovnom programu predškolskih i školskih ustanova,  cilj je da se što više djevojčica upozna sa ovom umjetnošću, pohađa kurs i nauči prve baletne korake.

Rekreativni klasični balet, ima mnogo pozitivnih uticaja na tijelo i um polaznika. Odličan je za pravilno držanje tijela i rješava problem spuštenih stopala, izgrađuje abdominalnu i leđnu muskulaturu. Pored djevojčica mjesta ima i za dječake. Sve informacije u vezi sa ovim kursem, zainteresovani mogu dobiti u JU KSC Vogošća ili na njihovoj web stranici.