Naslovnica VIJESTI INFO JOŠ JEDNA USPJEŠNA ATLETSKA LIGA IZA MALIŠANA VOGOŠĆE

JOŠ JEDNA USPJEŠNA ATLETSKA LIGA IZA MALIŠANA VOGOŠĆE

289

Treće izdanje Dječije atletske lige u organizaciji AK Novi Grad svoje finale je imalo na Atletskom mitingu održanom danas u Centru „Safet Zajko“. Više od 250 mališana uzrasta do 12 godina protekla dva i po mjeseca okušalo se u atletskim disciplinama prilagođenim njihovom uzrastu. Prvenstveni cilj bilo je upoznavanje sa kraljicom sportova, druženje i zabava.
I ove godine, kao i dvije prethodne, učešće na Dječijoj atletskoj ligi uzeli su i najmlađi članovi Atletskog kluba Vogošća. Njih tridesetak se vrijedno takmičilo i borilo za bodove. Danas su nastupili i na finalnom takmičenju, uz podršku roditelja i drugara iz kluba borili su se za medalje. Njih četvoro domogli su se i pobjedničkog postolja.


U konkurenciji „žutih“ (2013 i mlađi) Davud Djedović osvojio je treće mjesto, baš kao i Nidal Hasanović u konkurenciji „crvenih“ (2011/2012). U istoj konkurenciji kod djevojčica Ilma Bećirović stigla je do drugog mjesta. Još jedno srebro za AK Vogošća osvojio je Din Spahić u konkurenciji „bijelih“ (2009/2010).
Stariji članovi kluba nastupili su u glavnom programu Atletskog mitinga a najviše uspjeha imala je Aida Zulčić koja je osvojila treće mjesto u utrci na 60 metara za mlađe takmičare.