Naslovnica VIJESTI INFO JOŠ JEDAN VELIKI SPORTSKI DOGAĐAJ U VOGOŠĆI – U SUBOTU I NEDJELJU...

JOŠ JEDAN VELIKI SPORTSKI DOGAĐAJ U VOGOŠĆI – U SUBOTU I NEDJELJU 7. INTERNACIONALNI TURNIR U RITMIČKOJ GIMNASTICI “ŠEVALA MUJIĆ”

367

Još dva dana ostala su do početka 7. Internacionalnog kupa u ritmičkoj  gimnastici “Ševala Mujić” koji se i ove godine u organizaciji Gimnastičkog kluba „Olimp“ održava u Vogošći.  Obimne pripreme za ovaj veliki sportski spektakl  u punom su jeku, očekuju se gosti iz svih krajeva svijeta a domaćini će se potruditi da i ovaj put ponesu najljepše uspomene iz našeg  grada.

Turnir „Ševala Mujić“  zahvaljujući ranijim uspješnim organizacijama nosi epitet kvalitetnog internacionalnog turnira, na kojem će najuspješnije takmičarke predstavljati svoje klubove, gradove i države iz kojih dolaze na najbolji mogući način. Osim takmičarskog održat će se i revijalni dio u kojem će nastupiti počasni članovi GK „Olimp“ Katarina Isecki Karni i Dmitri Brekov iz Izraela.

Ova velika sportska smotra osim sportskog značaja, važna je i sa turističkog aspekta s obzirom da u našu zemlju dovodi nekoliko stotina sportista iz više od dvadeset zemalja svijeta. Turnir će se održati narednog vikenda u dvorani „Amel Bečković“.