Home VIJESTI INFO IZVIĐAČKI KAMP ZELENIH BERETKI VOGOŠĆE NA BORAČKOM JEZERU

IZVIĐAČKI KAMP ZELENIH BERETKI VOGOŠĆE NA BORAČKOM JEZERU

102
0
UDIO

Sedmodnevno kampovanje Sekcije izviđača Zelenih beretki Vogošća na Boračkom jezeru protiče u raznim edukativnim i zabavnim aktivnostima. Najviše pažnje posvećeno je sjećanju i čuvanju od zaborava činjenica o odbrani Bosne i Hercegovine i njenim hrabrim braniocima, organizacijom historijskih časova. Dragi gosti, prvi komandant Zelenih beretki Konjic Miralem Duračić i predstavnici Kantonalnog udruženja Zelenih beretki HNK, evocirali su svoje uspomene o odbrani Konjica i Mostara mladim izviđačima Zelenih beretki Vogošće.
Pored ovih aktivnosti, članovi sekcije uče razne izviđačke vještine, prolaze obuku plivanja ali imaju i dovoljno vremena za odmor i uživanje. Paljenje logorske vatre, vezivanje čvorova, signalizacija i izrada izviđačkih patenata… samo su neke od vještina koje su mladi izviđači učili ovih dana i u kojima su se takmičili a najuspješnija je bila ekipa „Bijesne gliste“ koju su činili Nedžad Alić (vođa ekipe), Adnan Dacić, Andrea Krajnić, Sulejman Mujkić i Mehmed Ibrahimbegović.
Tokom vikenda izviđači će ići u potragu za „skrivenim blagom“ te raditi pismenu provjeru izviđačkog znanja kao i poznavanja događaja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata.