Naslovnica VIJESTI INFO IZRADOM DIDAKTIČKOG POMAGALA ČLANICE UDRUŽENJA SAHAN ZAVRŠILE 2020. GODINU

IZRADOM DIDAKTIČKOG POMAGALA ČLANICE UDRUŽENJA SAHAN ZAVRŠILE 2020. GODINU

145

Udruženje za očuvanje kulturnog naslijeđa i tradicije ”Sahan”  jedno je od najmlađih udruženja  koje djeluje na području naše općine. U godini iza nas, članice su uspješno realizovale niz projekata u općinama Kantona Sarajevo, ali i širom BiH.  Svojim   članicama omogućile su brojne edukacije kroz  obuke i radionice.

Projekat na koji su iznimno ponosne i na kojem se dugo radilo je didaktičko, multifunkcionalno pomagalo za izvođenje nastave, koje je osmišljeno i izrađeno tako da se prilikom korištenja djeca ne mogu povrijediti.

I ovaj kao i svi drugi proizvodi izrađeni su od priredne vune, potpuno neškodljivog materijala  za bilo koji uzrast djece. U novu 2020. godinu zakoračile se sa novim projektima, Art karavanom koji će ženama u našoj općini ponuditi mnoštvo korisnih i interesantnih radionica. Filcanje vune, početničke i napredne tehnike rada i dalje će biti u fokusu njihovog rada.

Svi proizvodi vrijednih članica Udruženja “Sahan” šalovi, kape, sapuni, marame, igračke  uskoro će se naći na prodajnoj izložbi, a kompletan prihod biće uplaćen djeci sa poteškoćama u razvoju, čime udruženje nastavlja i svoj humanitarni rad.