Naslovnica VIJESTI INFO ITALIJANSKI SPORTISTI VOGOŠĆANSKOJ DJECI PRIREDILI ZABAVAN DAN ZA PAMĆENJE – “FUDBAL NEMA...

ITALIJANSKI SPORTISTI VOGOŠĆANSKOJ DJECI PRIREDILI ZABAVAN DAN ZA PAMĆENJE – “FUDBAL NEMA GRANICA”

136

Grupa volontera iz humanitarnih organizacija IPSIA i USACLI iz Milana (Italija), u saradnji sa  dugogodišnjim prijateljima i partnerima u BiH,  i ove godine su organizovali „đir“ po našoj zemlji pod nazivom „Football No Limits“ odnosno “Fudbal bez granica”.

Tako je  na stadionu Hakija Mršo  održana jedna  etapa đira na kojoj je  učestvovalo oko 100 dječaka i djevojčica. Djeca su  zajedno sa volonterima iz Italije i Bosne i Hercegovine uživala u  zabavnim i nešto drugačijim trenizima te fudbalskoj igri koja ih spaja.

Za sve učesnike osigurane su poklon majice i kačketi.  A domaćini udruženje “Nova žena” i FK “UNIS”  su se potrudili da gostima ništa ne nedostaje. Ove organizacije u BiH su prisutne već dest godina,  radile su sportske kampove, vršile edukaciju sportskih radnika, pravili sportske objekte, organizovali putovanja za  djecu i odrasle u Milano, posjete „San Siru“,  bili partneri drugim organizacijama u sportskim projektima za djecu. Sve aktivnosti uvijek su bile besplatne za djecu i klubove iz Bosne i Hercegovine.