Naslovnica VIJESTI INFO I ČLANOVI JUDO KLUBA VOGOŠĆA NASTAVILI SA TRENAŽNIM PROCESOM

I ČLANOVI JUDO KLUBA VOGOŠĆA NASTAVILI SA TRENAŽNIM PROCESOM

180

Ublažavanjem mjera i ukidanjem stanja prirodne nesreće u Federaciji BiH život se polako vraća u normalu. Svi se privikavamo na „novo normalno“ pa tako i sportisti.
Početkom sedmice sa trenažnim procesom nastavili su i u Judo klubu „Vogošća“. Nakon više od dva mjeseca treninzi su počeli na svim lokacijama na kojima su održavani i prije pauze. U klubu ništa ne prepuštaju slučaju i poštuju sve preporuke nadležnih organa i upute iz Judo saveza BiH. Svaki trening počinje obaveznim mjerenjem temperature i dezinfekcijom ruku.
Tokom pauze zbog pandemije članovi Judo kluba „Vogošća“ radili su individualno u svojim domovima kako bi održavali svoju formu. Treneri su bili u stalnom kontaktu sa njima, sa onim nešto starijima ali i sa onim najmlađima. Radost zbog novog početka nisu krili ni treneri a ni najmlađi članovi kluba.


Sportski život u BiH ali i u cijelom svijetu praktično kreće od nule. Sva takmičenja koja su bila planirana su odgođena. Kako su nam rekli u Judo klubu Vogošća nastavak takmičenja trebao bi da bude u mjesecu avgustu tako da će ovaj period iskoristiti na najbolji način za povratak forme i pripreme za prvenstva.
Judo klub „Vogošća“ svoje treninge održava ponedjeljkom, srijedom i petkom u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“ od 18 sati i na Kobiljoj Glavi od 19 sati. Treninzi u Fitness klubu „Shark“ održavaju se utorkom i četvrtkom od 18:30.