Naslovnica VIJESTI INFO GIMNASTIČARKE „HANE“ NASTUPILE U UKRAJINI

GIMNASTIČARKE „HANE“ NASTUPILE U UKRAJINI

112

Gimnastički klub „Hana“ iz Semizovca niže nove uspjehe i nova putovanja. Nedavno je pet takmičarki ovog kluba zajedno sa trenericom Amelom Nukić i predsjednikom kluba Feridom Šišićem nastupilo na takmičenju „Kubok Zakarpatta“ u Ukrajini. Tamo su proveli 4 dana u mjestu Užgorod, uz srdačnu dobrodošlicu domaćina iz kluba SC Carpatia. Samo takmičenje bilo je odlično organizovano, uz nastup više od 600 učesnica. Boje BiH i Vogošće „branile“ su Tajra Bojić (2010), Nejla Omeragić (2009), Džejla Omanović (2009), Lamija Memić (2008) i Amina Delić (2007), a trenerica GK „Hana“ Amela Nukić bila je jedna od 72 sutkinje na takmičenju.


Naše gimnastičarke postigle su zapažene uspjehe. Lamija Memić bila je srebrna u svojoj kategoriji dok je Amina Delić u svojoj konkurenciji osvojila treće mjesto i bronzanu medalju. Nejla Omeragić bila je četvrta dok su Tajra Bojić i Džejla Omanović završile kao petoplasirane. Takmičarke su prezadovoljne rezultatima i oduševljene takmičenjem i putovanjem. Njihova trenerica također je zadovoljna rezultatima.
“S obzirom na broj učesnika i jaku konkurenciju, ponosna sam na rezultate naših takmičarki koje su zaslužile svoje osvojene medalje. Drago mi je da smo imali priliku učestvovati na ovakvom takmičenju i pružiti priliku članicama našeg kluba da predstave Bosnu i Hercegovinu u Ukrajini”, izjavila je Amela Nukić.