Naslovnica VIJESTI INFO FK „UNIS“: U TOKU SERVISIRANJE FUDBALSKOG TERENA NA STADIONU „HAKIJA MRŠO”

FK „UNIS“: U TOKU SERVISIRANJE FUDBALSKOG TERENA NA STADIONU „HAKIJA MRŠO”

81

Uprava FK „UNIS“ realizuje projekat servisiranja travnjaka na stadionu „Hakija Mršo“. Servisiranje će omogućiti da se sačuva jedan od najljepših fudbalskih travnjaka u našoj zemlji.

Kako je pojasnio Adnan Kantić, direktor FK „UNIS“, servisiranje glavnog terena trebalo bi raditi na godišnjoj osnovi, ali budući da su za takav zahvat potrebna značajna sredstva, posljednje servisiranje urađeno je prije pet godina. „Pod servisiranjem se podrazumijeva: čepovanje terena, pročišćavanje terena, izmjena oštečenog dijela terena – busenovanje, nabavka sjemena i dosijavanje, nabavka i posipanje umjetnog gnojiva, nabavka i posipanje kvarcnog pijeska, nabavka i posipanje prirodnog treseta i završno ravnanje mrežom i četkom“- pojasnio je Kantić.

Servisiranje terena iziskuje i značajna finansijska sredstva. Međutim, finansijska podrška Općine Vogošća nije izostala i krenulo se u realizaciju projekta. Ukupna vrijednost radova iznosi 16.000 KM. Općina Vogošća ovaj projekat sufinansira sredstvima u iznosu od 11.250 KM, a preostala sredstva će Fudbalski klub “UNIS” obezbijediti kroz vlastiti angažman.

Pored servisiranja terena i prostorije kluba su dezinfikovane.