Naslovnica VIJESTI INFO FARIS KERLA NAJMLAĐI KUGLAŠ U PRVOJ FEDERALNOJ LIGI

FARIS KERLA NAJMLAĐI KUGLAŠ U PRVOJ FEDERALNOJ LIGI

219

Sedamnaestogodišnji Faris Kerla najmlađi je član Kuglaškog kluba „Vogošća“ koji je u nedjelju nastupio tek treći put za svoj klub, u meču 4.kola Prve lige FBiH protiv „Zrinjskog“ iz Ljubača.  Faris je srednjoškolac koji je tek ove godine prvi put uzeo kuglu u ruke, kada je sa razrednikom i drugovima iz razreda posjetio Kuglaški klub Vogošća.  Zajedno sa nekoliko drugova priključio se klubu i nastavio trenirati. Talenat i volju prepoznali su u klubu tako da je sada Faris član ekipe koja se takmiči. Trenira dva puta sedmično a nedjelja je rezervisana za mečeve, i kaže da mu sve to ne oduzima puno vremena i da sve svoje školske obaveze također na vrijeme završava.

O kuglanju i takmičenju među kolegama koji su dosta stariji Faris kaže da su ga dobro prihvatili i da mnogo ima od njih naučiti.

Faris je za nekoliko mjeseci koliko se bavi kuglanjem pokazao veliki talenat i želju da se bavi ovim sportom, kaže predsjednik Kuglaškog kluba Vogošća Jasmin Kasumović. U klubu su uvjereni da će Faris uskoro biti i junirski reprezentativac BiH.