Naslovnica VIJESTI INFO EKIPE NA TERENU, ULICE NAJVEĆIM DIJELOM OČIŠĆENE

EKIPE NA TERENU, ULICE NAJVEĆIM DIJELOM OČIŠĆENE

206

Na osnovu informacija iz Općine Vogošća, glavne gradske saobraćajnice danas su očišćene i prohodne. Mnogo bolje stanje u odnosu na jučer je i u sporednim ulicama, najvećim dijelom očišćene su saobraćajnice u svim vogošćanskim MZ.

“Nakon saobraćajnica na redu je uklanjanje leda sa trotoara,  ispred kuća i zgrada, stambenih i poslovnih objekata, dakle sa  mjesta gdje bi osim službi zimskog održavanja i sami građani trebalo da čiste snijeg i led.” – rekla je Emira Branković u razgovoru za TV Vogošća.

 

Naša ekipa danas je obišla neke od kritičnih lokaliteta, gdje smo razgovarali i sa građanima, o tome da li se čisti i jesu li zadovoljni. Mišljenja su podijeljena, od onih koji smatraju da ove godine Zimska služba najbolje radi do potpuno suprotnih.

U skladu sa Programom zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva u Vogošći u sve MZ dostavljene su određene količine posipnog materijala. Sekretari MZ su materijal isporučili građanima, posebno onima koji stanuju u padinskim dijelovima općine. Održavanje magistralnog puta Sarajevo-Vogošća ostaje u nadležnosti Cesta FBiH, dok će glavne vogošćanske ulice i saobraćajnice kojima se odvija javni gradski saobraćaj održavati Direkcija za puteve KS, odnosno firma “AME”. Napominjemo građane da snijeg čiste ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, što im je i zakonska obaveza.