Naslovnica VIJESTI INFO EKIPA TV VOGOŠĆA NA TERENU SA VOZILOM ZIMSKE SLUŽBE FIRME “AME”

EKIPA TV VOGOŠĆA NA TERENU SA VOZILOM ZIMSKE SLUŽBE FIRME “AME”

284

Sva vozila zimske službe firme “AME” i danas su bila angažovana na čišćenju i uklanjanju snijega sa vogošćanskih ulica i puteva. Posla je najviše bilo u padinskim dijelovima općine, gdje su putevi  bili prohodni, iako nisu u potpunosti očišćeni. Sa vozačem ove firme Harisom Buzom obišli smo neka od padinskih naselja u kojima je bilo dosta ugaženog snijega na cesti, ali je nakon intervencije na čišćenju i posipanju soli stanje bilo znatno bolje.

Posjetili smo i skladište posipnog materijala u kojem se nalaze dovoljne količine soli i pijeska. Iz ove firme kažu da su proteklih dana potrošene velike količine posipnog materijala kako bi putevi u Vogošći bili prohodni. Najveći problem radnicima zimske službe predstavljaju nepropisno parkirana vozila, kao i oni građani koji snijeg izbacuju na saobraćajnice. U toku dana čistili su se i trotoari u Jošaničkoj, Omladinskoj i drugim ulicama.

Da je stanje nešto bolje u odnosu na prethodne dane potvrdili su nam i u Službi za komunalne poslove Općine Vogošća. Šefica odsjeka za komunalne poslove Emira Branković naglasila je da su predstavnici službe i sekretari mjesnih zajednica i jutros obilazili pojedina naselja u kojima je stanje bilo najteže. Ponovo je upućen apel građanima da uzmu više učešća na čišćenju snijega ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, što je i njihova zakonska obaveza.