Naslovnica VIJESTI INFO DŽAN ŠLJIVO UOČI ŠESTOG PROFI MEČA: BILO JE ODREĐENIH SMETNJI, ALI SPREMAN...

DŽAN ŠLJIVO UOČI ŠESTOG PROFI MEČA: BILO JE ODREĐENIH SMETNJI, ALI SPREMAN SAM!

203

Jedan od najperspektivnijih mladih boksera u našoj zemlji dvadesetogodišnji Džan Šljivo večeras će  nakon jednoipogodišnje pauze boksovati  svoj šesti profesionalni meč.  Rukavice će ukrstiti sa srbijanskim borcem u Prijedoru, na manifestaciji “Noć boksa”  koja će biti pravo uživanje svim  ljubiteljima  borilačkih sportova.

“Kvalitetno smo se pripremali  i bez obzira na snagu borca sa kojim ću odmjeriti snage,  sigurno ću pružiti  svoj maksimum i dodat još jednu pobjedu svom skoru. Imao sam dvije operacije na lijevom koljenu, sanirali smo to, možda bi bilo dobro da sam još izvan ringa, ali želje za pobjedama su jače. Već sam nastupio na nekim amaterskim takmičenjima i pokazao da nisam zaboravio svoj posao.” – kaže kroz osmijeh simpatični Džan.

Džan Šljivo ima svega dvadeset godina, ali bi mu i mnoge starije kolege mogle pozavidjeti na iskustvu i uspjesima koje je postigao do sada. Jedan je od najuspješnijih boksera svih vremena, iza kojeg stoje dani mukotrpnog rada, odricanja i treninga, porodica i matični klub, BK Vogošća čije mlađe boksere Alema Pezu, Amina Đogića i Nedima Hodžića očekuju reprezentativni nastupi na prestižnom takmičenju “Zlatna Rukavica”  u Srbiji.

Nama preostaje da poželimo sreću sjajnim momcima i čekamo lijepe vijesti iz Prijedora i Beograda.