Naslovnica VIJESTI INFO DŽAN ŠLJIVO ISPISUJE STRANICE BH SPORTSKE HISTORIJE

DŽAN ŠLJIVO ISPISUJE STRANICE BH SPORTSKE HISTORIJE

702

Džan Šljivo je osamnaestogodišnji bh bokser koji već iza sebe ima 75 mečeva i zapažene sportske rezultate. U svijet ove plemenite sportske vještine uveo ga je njegov deda, nekadašnji bokser, i uz podršku ostalih članova porodice Džan prevazilazi sve prepreke na putu uspjeha.

Džan kaže da je kao i većina dječaka trenirao fudbal a želja za boksom javila se kada je kao maleni dječak dobio za uspomenu medalju jednog boksera. To je pobudilo interesovanje pa je počeo ubrzo i sa bokserskim treninzima, što je kasnije i prevagnulo pa je napustio fudbal.

Svoje prve korake u boksu Džan je napravio u Bokserskom klubu „Vogošća“, i to je njegov matični klub. „S obzirom da se morate boriti sami za svoje mjesto jer država ne ulaže mnogo u boks, počeo sam trenirati i u Skenderiji sa trenerom Mirsadom Čebom, gdje vodimo i školu boksa, a meni sve to doprinosi da se više izgrađujem kao bokser“, kaže Džan i naglašava da mu je od svih sportskih uspjeha (državni prvak četiri godine, prvak Federacije BiH, učešće na tri evropska prvenstva i međunarodnim takmičenjima, ali i brojnim domaćim takmičenjima) najdraže što ima porodicu koja ga podržava. Njegov moto je, kako kaže, ostati skroman, jednostavan i uspješan.

Dakle, svako vrijeme ima svoje sportiste. Ovo naše sigurno će upamtiti i ime Džana Šljive, boksera koji sigurno ispisuje stranice sportske historije. Sretno prvače!