Naslovnica VIJESTI INFO DUŠKO ČELICA VELIKO POJAČANJE VOGOŠĆE

DUŠKO ČELICA VELIKO POJAČANJE VOGOŠĆE

263

Iako se još uvijek ne zna konačna odluka oko završetka sezone 2019/2020 u Premijer ligi BiH, Rukometni klub “Vogošća” počinje sklapati ekipu za novu sezonu.
Prvo pojačanje u redovima Vogošće je proslavljeni bh rukometaš Duško Čelica, koji će u naredne tri godine nositi dres Vogošće.
Bivši rukometni reprezentativac Duško Čelica autor je najljepšeg gola rukometne Lige šampiona u 2015. godini, proglašen od strane EHF-a.
Duško Čelica iza sebe ima bogatu karijeru. Poslije svoje Kozare, nastupao je za Cimos Koper, Branik Maribor, sarajevsku Bosnu, kataranski Al Jaish, Al Shabab iz Dubai-a, francuski Cesson i Selestat, Zagreb, njemački Eisenach, rumunsku Dobrogeu, RK Vojvodina i izraelski Hapoel.
“Prije svega zadovoljstvo mi je što sam dogovorio saradnju sa RK Vogošća i što sam u ovakvom klubu sa ovakvim ljudima. Sa Vogošćom sam jako dugo u kontaktu, mislim duži period od par godina. Zaista imam lijep odnos sa svima, jer prvo za mene su najvažnije ljudske kvalitete. Ostanak u Bosni je najviše rezultirala situacija sa pandemijom Covid-19, koja je izazvala tešku situaciju u cijelom svijetu. Inače živim sa porodicom u Sarajevu, što je dodatni faktor koji je presudio baš Vogošću. Bio sam sa nekim klubovima u kontaktu, ali je Vogošća bila brža i nisam pogriješio, jer su se moje ambicije poklopile sa klupskim. Očekujem uvijek najviše, a to je prvo mjesto. Ne podcjenjujem nikoga, pogotovo u našoj ligi nema mjesta za to. Svi igraju, bore se i žele biti najbolji. Da nas zdravlje sve posluži i nek najbolji bude pobjednik”. – rekao nam je Čelica.
Iz RK Vogošće ne kriju oduševljenje zbog ovog velikog transfera.
“Suvišno je išta reći o kojem transferu je riječ. Svi znamo ko je Duško Čelica i kakav je igrač. Ja kao predsjednik Vogošće i svi članovi Upravnog odbora oduševljeni smo i čast nam je da je Duško postao dio našeg kluba i da smo konačno dogovorili saradnju s njim. Duško je sjajan momak, a njegovo bogato iskustvo će nam mnogo značiti i pomoći u bržem sazrijevanju igrača iz Vogošća 2 koji su se priključili prvom timu. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo svi zajedno ostvariti sve ciljeve i zadatke koji su pred nama”. – rekao je Fetah Kadrić, predsjednik UO RK ”Vogošća”.