Naslovnica VIJESTI INFO DRUGO IZDANJE “VALTER TRAILA” NA PROGRAMU U NEDJELJU 7. MARTA

DRUGO IZDANJE “VALTER TRAILA” NA PROGRAMU U NEDJELJU 7. MARTA

52

Planinarsko društvo Skakavac vrijedno radi na promociji brdskog trčanja, te zahvaljujući zajedničkim treninzima koji se održavaju gotovo svaki vikend, privlači sve veći broj trail trkača.  Drugi Valter Trail će se održati 07.03.2021. godine  u organizaciji Planinarsko društvo „Skakavac“ u čast Katherine Switzer.

Start utrke je u 10 sati iz Dječijeg odmarališta Crvenog križa Kantona Sarajevo u Vogošći, odakle se trči na brdo Motka i kružnom stazom vraća nazad.

Budući da je ekipa PD „Skakavac“  poznata po dobrom druženju, nakon utrke će biti organizovano druženje i premijera filma “Džemo”. Sve uz propisane higijensko-epidemiološke mjere. Staza Valter Traila je kružna duga  16 km sa visinskom razlikom od 710 metara. “Biće zabavno, biće živo, dođite da još jednom prođemo stazama Igmanskog marša.” – poručili su organizatori.

Sve aktivnosti koje provodi Planinarsko društvo Skakavac pokazuju da se radi o udruženju koje je prepoznatljivo u segmentu promocije i provođenja aktivnosti u prirodi, pri čemu se vodi računa i o očuvanju okoline i uključivanju mladih.