Naslovnica VIJESTI INFO DOMU ZDRAVLJA VOGOŠĆA LIONS BIH DONIRAO DEZINFEKCIONI TOTEM

DOMU ZDRAVLJA VOGOŠĆA LIONS BIH DONIRAO DEZINFEKCIONI TOTEM

198

Dom zdravlja Vogošća danas je među prvima dobio dezinfekcioni totem, uređaj za dezinfekciju ruku koji je donirala Lions Zone BiH u saradnji sa britanskom Lions organizacijom. Predsjednica Lionsa BiH Edina Džomba rekla je da se radi o uređaju koji ima dezobarijeru za noge, papir, dezinfekciono sredstvo i kantu za smeće. Istakla je da će kada je u pitanju općina Vogošća ovaj uređaj donirati DZ  Vogošća i Centru Sumero. Lions BiH dio su međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji preko 1.400.000 članova u više od 200 država širom svijeta. Naš moto je „služimo“ i nastavljamo sa našom službom u zajednici, izjavila je predsjednica Lions Zone BiH, Edina Džomba.

Direktor Doma zdravlja Vogošća dr. Almir Pašagić zahvalio se na podršci i istakao da će ovaj uređaj svakako pomoći pacijentima posebno zbog trenutne situacije uzrokovane COVID-om 19. Također, kazao je da će nastaviti saradnju  sa ovom organizacijom.

Osjećali smo obavezu da u ovim teškim vremenima reagiramo, i u skladu sa našim mogućnostima pomognemo i olakšamo rad onih koji su na prvoj liniji odbrane od COVID-a  19 poručili su iz Lions Zone BiH.