Naslovnica VIJESTI INFO DOM NA MOTKI PONOVO OTVOREN ZA PLANINARE I LJUBITELJE PRIRODE

DOM NA MOTKI PONOVO OTVOREN ZA PLANINARE I LJUBITELJE PRIRODE

403

Planinarski dom na Motki ponovo je nakon skoro tri mjeseca otvorio vrata svim planinarima i ljubiteljima prirode. Članovi Upravnog odbora PD „Planinar“ su odlučili da na dan otvorenja u subotu 30. maja organizuju akciju uređenja lokaliteta doma koji se nalazi na 1125 metara nadmorske visine.

 

Osim akcije bila je ovo prilika za druženje planinara kojima je ovo bio prvi izlazak u prirodu nakon pandemije korona virusa. U početku će dom posjetiocima pružati usluge na otvorenom i u šadrvanu, dok se uskoro očekuje da će dom u funkciji biti u punom kapacitetu.

Ispoštovane se sve mjere zašite. Prostorije su očišćene i dezinfikovane, a cijene usluga ostale su nepromijenjene. Do doma na Motki najprije možete doći preko naselja Tihovići lokalnim putem koji je asfaltiran do škole u Budišićima, nakon čega vas očekuje oko 5 kilometara dobrog makadamskog puta. Osim planinara na lokalitet Motke sve više dolaze ljubitelji prirode koji ovdje provode svoje slobodno vrijeme, uživaju u čistom zraku i pogledu na okolne sarajevske planine i brda.