Naslovnica VIJESTI INFO DOBITNIK ZAHVALNICE OPĆINE VOGOŠĆA ZAIM ŠEJTO: PORODICA MI JE NAJVAŽNIJA

DOBITNIK ZAHVALNICE OPĆINE VOGOŠĆA ZAIM ŠEJTO: PORODICA MI JE NAJVAŽNIJA

257

U povodu 24. juna, Dana Općine Vogošća jedna od Zahvalnica, kao općinskog priznanja, za doprinos razvoju svoje lokalne zajednice uručena je Zaimu Šejti. Ovogodišnje priznanje posebno je važno našem sugrađaninu koji kaže da je zahvalan svima koji su prepoznali njegova rad i koji to poštuju.

Razloga da Zaim Šejto bude dobitnik jednog priznanja je mnogo. Kao mlada osoba, nakon odsluženog vojnog roka u tadašnjoj JNA, Zaim se priključio odbrani svoje zemlje od agresije u periodu od 1992.-1995. godine. U tom periodu kao pripadnik „Interventnog voda policije“ aktivno je učestvovao u odbrani slobodnih vogošćanskih teritorija. Ponosan na je na svoje Ugorsko, koje ni u najtežim trenucima nije posustalo nego su ljudi branili i odbranili ovaj dio Vogošće. Zaim je ponosan i što ulica u Ugorskom nosi ime heroja Muje Šejte, koji je dao život u odbrani svoje zemlje a koji je iz njegove porodice.

Doprinos razvoju lokalne zajednice Zaim je dao i kao vijećnik SDA u Općinskom vijeću Vogošća u mandatu 2012.-2016. godina, u rješavanju problema posebno u oblasti komunalne infrastrukture a bio je podnosilac i brojnih važnih inicijativa. Pored društveno-političkih aktivnosti Zaim svoju humanost iskazuje i radeći kao vozač sanitetskog vozila vogošćanskog Doma zdravlja.

„Iako je to stresan posao, ja volim to što radim. U vozilima za hitne intervencije uz pacijente je i medicinsko osoblje, vi morate što prije doći do mjesta gdje se pruža dalja medicinska pomoć, a sve to uz saobraćaj kakav je od Vogošće prema gradu, morate biti veoma savjesni, brzi i sigurni. Uvijek je u vašim mislima činjenica da je život u pitanju i da sve poteškoće morate prevazići što prije kako bi stigli na odrediste“, kaže Zaim Šejto koji je ujedno i višestruki davalac krvi. Svoju dragocjenu tečnost darovao je čak 50 puta.

Zaim Šejto koji je rođen 1971. godine u Sarajevu istakao je da mu je porodica na prvom mjestu. „Moja supruga i moja djeca su mi najveća snaga“ kazao je Šejto.